A Veszprém megyei Bándon, Magyarország legkisebb, engedéllyel működő kézműves sörfőzdéjében, esszenciális mennyiségben készülnek különleges minőségű söreink.
A sörfőzéshez kizárólag árpából készült malátákat, komlót, sörélesztőt és ivóvizet használunk. Söreink alapja a bakonyi karsztvíz, amelynek ásványos összetétele, keménysége kitűnő a felsőerjesztésű sörök elkészítéséhez.
Filozófiánk: helyben, helyi sört kínálunk, nem szállítunk távoli településekre, nagyáruházak polcaira nem pályázunk!
A pörkölt árpa adja, e lágyan komlózott malátás ízvilágú félbarna sör vöröses árnyalatú színét (Alk: 5,5%).
A világos maláták és a kétféle komló teremt harmonikus ízegyensúlyt ebben a belga típusú sörben (Alk: 5,6%).
A Chinook komló adja a lágy keserűségét ennek a testes sötétbarna sörnek. Kávés, karamellás utóíz jellemzi (Alk: 5,1%).
A forraláskor hozzáadott szárított bodzavirág ad ennek az amúgy meghatározóan komlós ízű sörnek gyümölcsös lecsengést (Alk: 4,8%).
Hidegen, a főerjedés negyedik napján tesszük a sörlébe a citra komlót, amely erőteljes citrusos ízeket kölcsönöz, ennek az amúgy kellemesen komlós sörnek (Alk: 5%).
Felsőerjesztésű kézműves technológiánk nem igényel többszöri átfejtést, sok tartályt, nálunk nincsenek hosszú csővezeték rendszerek, így a berendezések tisztítása és fertőtlenítése során minimális a felhasznált vegyszerek mennyisége. A főzéshez nem használunk adalékanyagokat, pótanyagokat, hozzáadott enzimeket. Az árpamaláta alkotóelemét a keményítőt a maláta saját enzimkészlete alakítja cukorrá a cefrézés során.
Az utóerjedés a palackban történik, amelynek során alakul ki a sör szénsavtartalma. Ezt követi a minimum 1 hónapos érlelés. A kész sörök, szűretlenül, pasztőrözés nélkül, helyes tárolási körülmények mellett 1 évnél tovább is eltarthatók. Az alapanyagok, hazai előállítók hiányában Németországból, Angliából, Belgiumból érkeznek, de folyamatosan figyeljük az esetleg kialakuló hazai beszerzési lehetőségeket is. A főzőüstöt napenergiával megtermelt árammal fűtjük, továbbá a sörfőzés során visszamaradt melléktermékeket állati takarmányozásra hasznosítjuk.
Bánd, Márkó, Herend és Szentgál települések területén díjmentes kiszállítást is vállalunk.
A kiszállítás minimális mennyisége 6 üveg (0,33 L). Ezeket tetszőleges összeállításban, kartondobozban szállítjuk házhoz, minden pénteken . Fizetés bankkártyával is lehetséges.
info.bandauer@gmail.com