A Veszprém megyei Bándon, Magyarország legkisebb, engedéllyel működő kézműves sörfőzdéjében, esszenciális mennyiségben készülnek különleges minőségű söreink.
A sörfőzéshez kizárólag árpából készült malátákat, komlót, sörélesztőt és ivóvizet használunk. Söreink alapja a bakonyi karsztvíz, amelynek ásványos összetétele, keménysége kitűnő a felsőerjesztésű sörök elkészítéséhez.
Filozófiánk: helyben, helyi sört kínálunk, nem szállítunk távoli településekre, nagyáruházak polcaira nem pályázunk!
Felsőerjesztésű kézműves technológiánk nem igényel többszöri átfejtést, sok tartályt, nálunk nincsenek hosszú csővezeték rendszerek, így a berendezések tisztítása és fertőtlenítése során minimális a felhasznált vegyszerek mennyisége. A főzéshez nem használunk adalékanyagokat, pótanyagokat, hozzáadott enzimeket. Az árpamaláta alkotóelemét a keményítőt a maláta saját enzimkészlete alakítja cukorrá a cefrézés során.
Az utóerjedés a palackban történik, amelynek során alakul ki a sör szénsavtartalma. Ezt követi a minimum 1 hónapos érlelés. A kész sörök, szűretlenül, pasztőrözés nélkül, helyes tárolási körülmények mellett 1 évnél tovább is eltarthatók. Az alapanyagok, hazai előállítók hiányában Németországból, Angliából, Belgiumból érkeznek, de folyamatosan figyeljük az esetleg kialakuló hazai beszerzési lehetőségeket is. A főzőüstöt napenergiával megtermelt árammal fűtjük, továbbá a sörfőzés során visszamaradt melléktermékeket állati takarmányozásra hasznosítjuk.
info.bandauer@gmail.com